Zorgroute
Ondersteuning in de klas
Als leren niet vanzelf gaat, zetten leerkrachten aanvullende activiteiten in om kinderen extra te ondersteunen. De leerkracht informeert ouders hier altijd over. Als de leerkracht ondersteuning nodig heeft om het onderwijs optimaler te organiseren voor een kind, dan wordt dit besproken met onze kwaliteitscoördinator. Samen bespreken zij welke instrumenten en/of andere mogelijkheden worden ingezet.
Logopedie
Soms kan logopedie een leerling van groep 1, 2 of 3 helpen. Wij bieden de mogelijkheid om logopedie onder schooltijd aan te bieden. We werken daarvoor samen met een externe praktijk. De leerkracht schat in of logopedie nodig is en bespreekt dit met onze intern begeleider en de ouders. Wanneer logopedie onder schooltijd plaatsvindt, dan onderhoudt de logopedist nauw contact met ouders en met de leerkracht. Op deze manier kan de leerling in de praktijk oefenen. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de aanmelding van logopedie. De leerkracht heeft de contactgegevens van de praktijk. Is er vanaf groep 4 logopedie nodig? Dan zijn de behandelingen op de praktijk buiten schooltijd. Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering en wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar.
Multidisciplinair overleg (MDO)
Wanneer zorgen rond de ontwikkeling van een leerling aanhoudend en/of complex zijn, kunnen ze besproken worden in het MDO. Vanuit school sluiten, naast de ouders en de leerkracht, ook de kwaltieitscoördinator en directeur aan. Vaak sluiten daarbij externe deskundigen aan zoals de al betrokken hulpverlening, de orthopedagoog vanuit het samenwerkingsverband, de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige en/of de wijkcoach. Tijdens het MDO wordt samen met ouders, school en externe deskundigen gekeken wat een leerling nodig heeft en welke daarbij oplossingen passend zijn.
Samenwerkingsverband Passend Wijs
De mensen van samenwerkingsverband PassendWijs zetten zich in voor passend primair onderwijs om iedere leerling een positieve onderwijservaring te bieden. Zij slaan een brug tussen onderwijs, zorg en alles wat daarmee samenhangt. Vanuit het samenwerkingsverband kunnen wij gebruik maken van de expertise van onder andere een orthopedagoog. Het samenwerkingsverband heeft ook een ouder- en jeugdsteunpunt. Meer informatie vindt u op de website SWV-Passendwijs.
Schoolarts / Jeugdarts
Leerlingen worden op De Boomhut aan de hand van een planning gezien door de schoolarts. De Boomhut werkt samen met:
- Schoolarts/Jeugdarts Nina Nieuweweme
- Jeugdverpleegkundige Lotte Ruijs
Meer informatie over jeugdgezondheidszorg leest u op de website van GGD Gelderland Zuid.